11:00

Djurgårdens IF FF 3

Referat: Mälarhöjdens IK Fotboll 1 - Djurgårdens IF FF 3

Idag kom säsongens första seger i St Erikscupen - och det med besked.

På ett soligt Mälarhöjdens IP tog vi direkt initiativet och Sara T rullade in 1-0 på passning från Sina efter bara några minuter. Under hela första halvlek ägde vi spelet och Mälarhöjden förmådde inte skapa en enda farlighet. Vi hade dock stundtals svårt att hålla tempot uppe och sjönk ner i Mälarhöjdens tempo och blev lite bekväma i presspelet. Snygga mål gjordes i alla fall: mot mitten av första halvlek fick India bollen på högerkanten, speedade förbi sin försvarare och slog ett inlägg som Lexi mötte på volley med yttersidan av foten och upp i nättaket - otroligt vackert! Idde ville inte vara sämre: hon tog sig fram på vänsterkanten och fintade bort sin försvarare med en högklassig dribbling och avslutade sedan med att skjuta bollen i mål fram till 3-0.

I paus pratade vi om att öka tempot, att tänka på synkat presspel och att ta fler avslut. Under andra halvleks första 15-20 minuter kom dock vår sämsta period i matchen då vi gick ner i tempo, blev lite initiativlösa och sjönk ner lågt med försvaret. Det gav Mälarhöjden utrymme och de började skapa chanser, bl a ett ribbskott och ett friläge där Felicia i målet stod för en helt suverän benparad.

När vi stod och väntade på reducering fick vi dock en straff efter hands. Straffen förvaltade Lexi väl och slog in sitt andra mål fram till 4-0. Sedan tog vi över spelet igen och kunde spela ut under resten av halvleken. 5-0 gjorde India på en mycket fin passning från Sara B. En stund senare ökade Sara B själv på ledningen till 6-0 framspelad av Bjurre. Målskyttet avslutades av Stina fram till 7-0 efter en mycket fin framspelning från Moa.

Vilken fröjd att se tjejerna spela idag, i synnerhet för undertecknad som efter nästan fyra veckors frånvaro pga Covid 19 äntligen fick njuta av fotboll igen!